lauantai 27. syyskuuta 2014

Valmistavan viikon treenejä.


Mun sairastelu on helpottanut. Ennen paluuta treeneihin, kävin tarkastuttamassa korvat ja keuhkot. Kun keuhkot alkoivat näyttää vihreää valoa treeneille, sain tehtyä valtavan hyviä valmistavia treenejä. Mikä parasta, vauhti ei ole kadonnut. Saattaa olla, että lepo jopa auttoi. En kuitenkaan ollut kuumeessa kertaakaan.

Tällä viikolla tein kolme kovaa treeniä.

Juoksu 20km - 1:45h.
Ekat 7 kilometriä juoksin nousevavauhtisesti, siten että 4-7km juoksin aerK. Treeniin sisältyi 5x5min. vedot anaK. Juoksin vedot vähän päälle neljän vauhtia. Treeni oli juoksijoiden yhteistreeni, jotka on muuten ihan superkivoja! Kaikentasoiset urheilijat voivat osallistua. 2,5min juostaan yhteen suuntaan ja tehdään u-käännös ja palataan samaa reittiä takaisin. Reittikin on ihan kiva, kun siinä on matkalla pieni töppäre. Saa vähän erilaista ärsykettä jaloille. Kaikki aloittavat ja päättävät samalle viivalle. Treenistä tuli uskomattoman hyvä fiilis. Tuntui, että jalat on vihdoin palautuneet.

Kova uinti 3800m.
Mun uintivauhdissa on tapahtunut viimeisen kuukauden aikana ihmeitä. Kiitos Kauhasen Antille, joka on hionut tekniikkaani paremmaksi ja neuvonut, kuinka rintaranka venytellään auki. Joka kerta kun nostan pään altaan päädyssä, kuuluu tuttu neuvo, "Maria pää alas!":) hehkutin aiemmin viiskymppisistä.. Vauhti on edelleen parantunut, parhaimmat viiskymppiset on kulkeneet lyhyellä radalla 33-34sec. Uusi ennätys 33s. Vähän hymyilytti :) keskiviikkona meidän yhteistreeni oli 15x100m. Kahden minuutin lähdöillä. Uin ekan 1:30. Sitten seuraavat 2-9 satkua meni 1:26-1:27. Loput kuusi uin nostaen vauhtia 1-2 sekuntia per satanen. Viimeinen meni 1:19 eli mun ennätys impparin pitkällä altaalla.

Valmistava treeni.
Eilen tein kovan ja pitkän yhdistelmätreenin. Ajoin pyöräilyt trainerilla, joten hikeä riitti. Ajoin ekat 2h aerK alapuolella, keskimäärin 135 sykkeellä. Päälle juoksin 7,5km alle aerK, keskisykkeellä 149, keskivauhti oli 4:54/km. palasin kotiin, hyppäsin pyörän selkään ja ajoin 45min. AerK. Keskiwattien ollessa samat kuin Kalmarin IM-kisassa. Lopuksi juoksin 30min keskisykkeellä 159, keskivauhdinvauhdin ollessa 4:40/km. + loppuverra. Eilen Turussa oli melkoinen myrskytuuli. Tuntui, että jatkuvasti tulee vastaan, mutta oli varmaan harjoituksena hyvä. Jatreenin jälkeen vitsi mikä fiilis. Tuntui, että treeni loppui ihan liian pian.. Että mä tykkään tästä! Onneksi Hawaiin IM:lla saa sitten kiusata itseään ihan kunnolla :)

Terveisiä Lontoosta :)

//Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti